Apabila lama-lama duduk di rumah, maka pelbagai idea lah muncul dalam kepala untuk buat macam-macam. Tengok aktres popular #NabilaHuda yang telah umumkan Projek Pandemik-nya iaitu mahu buat menanam pokok secara ‘green house’ menggunakan kabinet kaca Ikea.


Nabila Huda atau mesra dengan panggilan Abil memuat nak posting di Instagram miliknya meminta cadangan dan peralatan yang digunakan. Abil mengakui teruja, malah telah pun membeli lampu LED, ventilation dan meter humidity.


#MissMynah pun perasan sejak kebelakangan ni sememangnya semakin ramai orang yang mula melakukan aktiviti bercucuk tanam sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan. Ia adalah aktiviti yang bagus kerana ia bukan sahaja dapat menjadi terapi diri tetapi juga dapat ‘menyejukkan’ bumi dengan tumbuhan-tumbuhan hijau.


Anda pula bagaimana?? Kaki bercucuk tanam juga ke??


📸: Nabila Huda Instagram


#MissMynah #NabilaHuda #artismalaysiaofficial #artismalaysia #selebriti #pelakon #selebgram #aktivitipkp #hobi #tanaman #berkebun #cucuktanam #kebundalamrumah #rumahhijau #kitajagakita