Hasrat penyanyi dan pelakon Elizabeth Tan untuk menimang cahaya mata tidak kesampaian apabila mengalami keguguran pada Februari lalu.

Menurut Elizabeth atau nama sebenarnya Tan Su Mei, keguguran berlaku ketika usia kandungannya masih di peringkat awal iaitu anggaran enam sehingga tujuh minggu.

“Sebenarnya saya mengalami keguguran namun ia masih pada peringkat awal. Saya mengalami pendarahan dan bertemu dengan doktor sebelum dimaklumkan bayi sudah tiada. Kemudian doktor melakukan prosedur seterusnya.

“Saya tak tahu bila lagi saya akan hamil dan ia membuatkan saya bimbang. Ia satu kehilangan buat saya. Tambahan pula saya dah umumkan pada keluarga dan kawan-kawan rapat,” katanya menerusi Hlive.

Elizabeth tidak menafikan bahawa keguguran yang dialaminya meninggalkan buat dia dan suami, Jim Siew yang sudah lama menantikan kehadiran cahaya mata selepas tiga tahun mendirikan rumah tangga.

“Sejujurnya ia menyedihkan sebab kami dah cuba selama lima bulan dan apabila ujian kehamilan menunjukkan keputusan positif, memang teruja.

“Tak sangka saya hamil dan dapat rasakan hidup saya akan berubah. Namun tiba-tiba tak jadi. Kalau saya cerita panjang lagi, saya akan menangis,” katanya.

Dalam perkembangan lain, Elizabeth membintangi filem aksi kepolisan arahan Syafiq Yusof, “Sheriff: Narko Integriti” yang kini ditayangkan di pawagam mulai 18 April 2024.

Menerusi filem terbitan Skop Productions dan Astro Shaw ini, Elizabeth memegang watak sebagai seorang anggota polis dan seorang ibu bernama Jane.

Selain Elizabeth, filem ini turut menampilkan pelakon Zul Ariffin, Syafiq Kyle, Datuk Aaron Aziz, Azira Shafinaz, Sharuddin Tamby, Amir Nafis, Kodi Rasheed, Hazama, Azri Iskandar dan ramai lagi.