Pelakon Ben Amir teruja apabila diberi peluang untuk bekerjasama dengan penyanyi, pelakon dan pengarah Datuk Awie menerusi filem aksi pertamanya berjudul “Rebel: Berontak Untuk Berotak”.

Filem arahan Awie ini juga menandakan pengalaman pertama Ben, atau nama sebenarnya Muhammad Amir Sabaruddin, membintangi filem aksi setelah sekian lama menceburi dunia lakonan.

“Memang sudah lama saya nak bekerjasama dengan Awie, akhirnya impian terlaksana menerusi filem ini.

“Ini juga filem aksi saya yang pertama, jadi saya berharap orang boleh terima dengan baik,” katanya yang ditemui di malam gala tayangan perdana filem “Rebel: Berontak Untuk Berotak” di GSC The Starling Mall, Petaling Jaya, baru-baru ini.

Dalam pada itu, Ben mengakui belum terfikir untuk mendirikan rumah tangga dalam waktu terdekat memandangkan perhatiannya kini lebih tertumpu pada soal kerjaya.

Malah Ben turut menyimpan hasrat untuk membintangi lebih banyak filem-filem aksi pada masa akan datang.

“Saya masih tengah rasa seronok untuk bekerja, malah saya rasa ingin bekerja lebih keras lagi selepas tengok lakonan saya menerusi filem “Rebel: Berontak Untuk Berotak”.

“Jadi, saya tak rasa nak kahwin dalam masa terdekat ini,” katanya.

batch wfIMG 3192

Selain Ben dan Awie, filem Rebel: Berontak Untuk Berotak turut menampilkan MK K-Clique, Shiqin Kamal dan Azlan Komeng.

“Rebel: Berontak Untuk Berotak” mengisahkan mengenai perseteruan antara dua individu iaitu Luka (Ben) dan Bono (MK), meskipun berada dalam pertubuhan yang sama.

Filem ini ditayangkan di pawagam seluruh negara mulai 2 Mei 2024.