Pelakon Beto Kusyairy tampil memberi perkembangan dirinya selepas terlibat dalam kemalangan di Kilometer 349 Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS) arah utara ketika mengikuti kumpulan konvoi motosikal pada Isnin.

Menerusi hantaran video di laman Instagram, Beto memaklumkan dirinya berada dalam keadaan selamat dan hanya mengalami luka-luka kecil di bahagian badannya.

“Assalamualaikum. Saya hanya nak beri perkembangan tentang kemalangan yang berlaku ketika konvoi. Mungkin ada yang tahu, mungkin ada yang tak tahu.

“Kemalangan itu melibatkan saya dan dua penunggang motor yang lain. Alhamdulillah, keadaan saya selamat dan selepas melakukan imbasan X-ray tiada tulang yang patah. Cuma ada sedikit luka-luka kecil sahaja.

“Terima kasih kepada semua yang mendoakan dan prihatin mengenai keadaan saya. Minta maaf kepada media yang cuba menghubungi saya kerana saya tak dapat jawab atas sebab-sebab tertentu,” katanya.

Dalam perkongsian sama, pemilik nama lengkap Nur Kusyairy Zakuan Osman itu juga memohon doa orang ramai buat seorang lagi penunggang yang mengalami kecederaan parah dan kini dirawat di Hospital Tapah.

“Saya nak minta semua mendoakan kesejahteraan seorang penunggang yang keadaannya tak berapa ‘cantik’. Semoga diberi kekuatan kepada dia dan keluarganya,” katanya.

Beto turut meninggalkan pesanan kepada para penunggang motor di luar sana untuk berhati-hati ketika berada di jalan raya memandangkan musim hujan sedang melanda dan keadaan jalan agak licin.

Terdahulu, Beto mengikuti konvoi 60 motosikal Solidarity Ride Free Palestine Wings Motor Gangs Society (WMGS) ASEAN ke Masjid Negeri Perak di Ipoh bagi menunaikan solat hajat.