Pelakon Aniq Suhair memohon para peminat dan kenalannya untuk memadam sebarang gambar atau videonya yang berseluar pendek dan memperlihatkan auratnya iaitu di bahagian lutut.

Aniq, atau nama lengkapnya Muhammad Aniq Suhair Mohd Salleh menjelaskan, perkara itu kerana berada dalam fasa untuk memperbaiki dirinya agar menjadi lebih baik dan mengelakkan dosa-dosa kecil selagi mampu.

“Saya nak minta kerjasama kepada sesiapa yang memuat naik gambar mahupun video saya berseluar pendek, saya mohon tolong padamkan.

“Mudah-mudahan Allah melindungi aurat dan aib kita juga,” tulisnya ringkas menerusi perkongsian di ruangan Instagram Story.

Dalam perkembangan lain, Aniq kini sedang terlibat dengan penggambaran drama berunsurkan keagamaan berjudul “Cinta Bersemi Di Wadi Safiyyah”.

Aniq yang membawa watak Ustaz Iqbal mengakui proses penggambaran drama arahan Shuhaimi Zulkefli itu banyak membuka matanya untuk berubah ke arah kebaikan.

Selain Aniq, drama yang bakal ditayangkan di slot Akasia TV3 itu turut dibintangi Rita Nadira, Aidit Noh, Zamarul Hisham, Azza Elite, Nafiez Zaidi dan ramai lagi.