Penyanyi Harris Baba bakal menerbangkan kumpulan Indonesia Armada Band ke Sabah bagi konsert Armada – Janji Bahagia yang akan berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Sabah (SICC) pada 4 November 2023.

Konsert ini merupakan projek pertama anjuran Harris bersama isteri, Nik Naziha Zawawi di bawah syarikat milik mereka, Jeeharris Corporation, yang menjurus kepada pengurusan acara dan konsert.

Syarikat ini telah banyak menjayakan pelbagai acara karnival di Sabah dan konsert ini merupakan konsert pertama anjuran mereka.

Menurut Harris Baba, mereka memilih Armada kerana kumpulan ini merupakan antara kumpulan Indonesia yang terkenal dan banyak lagu-lagu mereka dikenali peminat di Sabah.

Tambah Harris lagi, mereka sedang meneliti beberapa nama penyanyi tempatan Sabah untuk dijemput mengadakan persembahan pembukaan pada konsert ini.

Tentang perancangan lanjut mengenai syarikatnya, Harris mendedahkan mereka akan membawakan lebih ramai lagi artis luar negara untuk mengadakan persembahan di Sabah.

Dalam pada itu mereka kini dalam perbincangan untuk membawakan kumpulan-kumpulan lain untuk mengadakan persembahan pada Januari 2024.

“Kami berharap mendapat sokongan yang menggalakkan daripada peminat-peminat Armada Band di Sabah, sekali gus dapat memeriahkan lagi aktiviti pelancongan dan mengalakkan lebih banyak persembahan konsert di Sabah.

“Kami juga akan menjadikan konsert ini sebagai satu tarikan untuk penduduk dari Labuan, Sarawak dan Brunei untuk datang menyaksikan bersama persembahan Armada band secara langsung.

Armada yang dianggotai oleh vokalis Rizal Adi, pemain dram Meri Yandi dan pemain gitar Andika Maihendra akan menyampaikan 18 buah lagu, termasuklah “Bebaskan Diriku”, “Asal Kau Bahagia”, “Pergi Pagi Pulang Pagi” dan banyak lagi. 

Tiket konsert Armada – Janji Bahagia telah mula dijual di www.myticket.asia pada 24 Julai lalu pada harga bermula RM129 sehingga RM799 (seating dan ‘meet & greet’).

image1 1