Pelakon dan usahawan Tya Arifin terkejut apabila mendapati terdapat wajah entiti menyeramkan muncul dalam fotonya ketika terlibat dengan sesi bergambar bagi produk jamu Mutyara.

Menurut Tya, dia hanya tahu mengenai penampakan itu setelah diberitahu oleh kru yang ingin menyunting foto-foto tersebut.

Setelah berkongsi foto itu menerusi laman Instagram dan TikTok, orang ramai menghujani ruangan komen dengan pelbagai reaksi apabila ternampak wajah yang seolah-olah sedang merenung tajam pada Tya.

@tyaarifinnw Ni time shooting tahun lepas..allahu meremang .. nampak tak😨 #fyp #seram #viral #tyaarifin ♬ Nucytimes – Nucy 7 Time'S

Tambah ibu kepada dua anak itu lagi, sesi bergambar itu telah dilakukan di kawasan tapak perkhemahan di Kemensah, Kuala Lumpur beberapa bulan lalu.

“Kejadian ini dah lama sebenarnya, beberapa bulan lepas. Kru saya baru nak buat ‘posting’, jadi sebab itu mereka perasan penampakan itu. Kami jalankan sesi bergambar di Kemensah dari pagi hingga ke petang.

“Saya memilih tema tradisional dan kru saya ingin mainkan muzik gamelan supaya kena dengan suasana pada ketika itu. Saya pula memakai baju kebaya dan menari,” katanya menerusi siaran langsung Instagram (IG Live).

Bagaimanapun, Tya bersyukur kerana sesi bergambar itu berjalan dengan lancar dan mereka tidak berdepan sebarang gangguan mistik sewaktu berada di sana.

Dalam pada itu, rata-rata wargamaya memberi pelbagai reaksi terhadap foto tersebut dan tidak kurang juga yang menasihatkan agar Tya berhati-hati ketika bergambar di kawasan hutan.