Setelah dua tahun tergendala akibat pandemik, tahun ini menyaksikan siri Jelajah Suria anjuran stesen radio terkenal Suria FM kembali menghiburkan peminat buat kali ketiga.

Bagi siri jelajah edisi terbaru ini, Suria FM tampil dengan kelainan menerusi pentas Jelajah 90 Suria Memang Cantik Kak ELL dan akan menjengah lokasi terakhir iaitu di IOI City Mall, Putrajaya, Sabtu ini.

Pengurus Besar Suria FM, Roslinda Abdul Majid atau lebih mesra disapa DJ Lin bersyukur atas sambutan luar biasa daripada peminat, sekali gus mencatatkan jumlah paling ramai sejak penganjuran siri Jelajah Suria.

Malah jualan barangan eksklusif Suria di booth Kedai Suria berjaya mengutip hampir RM20,000, sementara jumlah tontonan di platform digital Suria iaitu di Youtube Suria TV, Facebook Suria FM dan Aplikasi Suria Malaysia pula mencatatkan lebih 150,000 tontonan sepanjang acara berlangsung.

announcer
Barisan penyampai Suria FM

“Ternyata ini membuktikan empayar Suria FM di persada industri radio tanah air semakin kukuh malahan jenama Suria semakin mendapat kepercayaan daripada rakyat Malaysia juga pencinta radio di luar negara termasuk Singapura, Brunei dan Indonesia.

“Sambutan seumpama ini kami jadikan sebagai kayu pengukur dalam melihat progres serta pencapaian Suria FM. Kejayaan ini mencetuskan inspirasi buat kami di Suria FM agar terus berusaha memberikan yang terbaik buat pendengar setia kami,” katanya.

Sehubungan dengan itu, DJ Lin berharap orang ramai dapat menitipkan doa agar impian dan hasratnya untuk meletakkan Suria FM tersenarai di antara tiga stesen radio bahasa Melayu paling popular serta paling ramai pendengar menjadi kenyataan.

“Tahun ini menyaksikan Suria FM bakal menyambut ulang tahun ke-15 penubuhannya pada tanggal 24 November. Mohon doa semua moga impian kami menjadi nyata dan moga Allah permudahkan segalanya,” katanya.

DSC01096
Persembahan Nabila Razali bersama Renggo Arrow di Paradigm Mall, Johor Bahru

Jelajah Suria 90 di IOI City Mall bakal menyaksikan persembahan lebih 18 artis, termasuk Ziana Zain, Dayang Nurfaizah, Insomniacks, Amir Ukays, Nuha Bahrin, Naufal Azrin, Muss, Floor 88, Wany Hasrita, Haqiem Rusli, Iman Troye dan Amir Masdi.

Lebih menarik lagi, pengunjung berpeluang memenangi wang tunai dengan menyertai cabutan bertuah bersama Kak ELL serta aktiviti soal jawab bersama Celcom dan sesi istimewa bersama Gintell.

Antara hadiah lain yang menanti pemenang cabutan bertuah ialah motosikal Modenas MR 3, basikal lipat Dahon Dream 6, barangan elektronik dan pakej percutian.

Pengunjung hanya perlu membeli barangan eksklusif Suria yang dijual di booth Kedai Suria sepanjang konsert berlangsung dengan minima pembelian RM50.

Terdahulu, Jelajah 90 Suria telah memeriahkan beberapa lokasi di serata Semenanjung iaitu di Kuantan City Mall, Pahang; Aman Central, Alor Setar, Kedah dan Paradigm Mall, Johor Bahru, Johor.