Stesen radio popular Suria FM mencatat sejarahnya tersendiri apabila berjaya menarik lebih daripada 3.4 juta pendengar seminggu seperti mana dicatatkan oleh GfK Pengukuran Pendengaran Radio, Wave 1 2022.

Pengurus Besar Suria FM, Cik Roslinda Abd Majid atau DJ Lin berkata, kejayaan yang diperolehi adalah hasil kerjasama serta komitmen yang diberikan oleh kesemua anak-anak buahnya di Suria FM.

“Kami di Suria sentiasa bersyukur dan akan berusaha untuk terus meneroka idea baharu sejajar dengan perkembangan teknologi digital masa kini.

“Kami sentiasa komited untuk meningkatkan prestasi radio dari segala aspek khususnya digital dan dengan peningkatan jumlah pendengar sebanyak 11% atau 350,000 pendengar.

“Sambutan luar biasa bagi seleksi program raya Suria yang kami pertaruhkan tahun ini juga pastinya akan menjadi pemangkin semangat untuk kami terus menghasilkan produk Suria yang berkualiti demi memenuhi kehendak serta kepuasan pendengar,” katanya.

Segmen “Team Pagi Suria” gabungan Ajak, Fizi Ali dan Suraya Borhan mengekalkan takhta peningkatan pendengar mingguan tertinggi sebanyak 18% daripada pengukuran (Wave) sebelumnya dan juga peningkatan pendengar eksklusif tertinggi sebanyak 22% di antara semua stesen radio berbahasa melayu untuk Wave 1, 2022.

Segmen “Suria Cinta” yang dihoskan oleh DJ LIN, kekal sebagai segmen radio yang mempunyai tempoh masa mingguan tertinggi dihabiskan untuk mendengar (TSL) di antara stesen radio komersial berbahasa Melayu iaitu selama 2 jam 40 minit.

Sementara itu, segmen “Gaya Suria” kelolaan Cik Piah dan “Suria Petang” yang dikendalikan oleh Sharifah Shahirah dan Tyzo kedua-duanya telah mencatatkan trend peningkatan pendengar mingguan yang konsisten dan tertinggi dari sisi tempoh masa mingguan dihabiskan untuk mendengar (TSL) Segmen Gaya Suria dan Suria Petang antara tiga stesen berbahasa Melayu yang mencatatkan pendengar mingguan tertinggi.

ASDAF 4
ASDAF 2
ASDAF 3
Foto-foto sekitar majlis amal Kempen Raya Suria FM

Pada 30 Mei lalu, Kempen Raya Suria FM telah diakhiri dengan majlis jamuan raya, pengagihan Kotak Infak Suria, penyerahan sumbangan duit raya kepada para pelajar Asrama Darul Falah (ASDAF), Bukit Persekutuan.

Majlis amal itu turut dimeriahkan dengan sesi beramah mesra bersama barisan penyampai Suria dan persembahan istimewa daripada penyanyi Nabila Razali.