Pembukaan tirai 2022 amat bermakna bagi pelakon Che Puan Juliana Evans apabila tersenarai dalam buku ensiklopedia Britishpedia sebagai antara Individu Berjaya Di Malaysia 2021 oleh British Publishing House.

Juliana atau nama lengkapnya Juliana Sophie Johari Evans berkongsikan berita gembira itu menerusi laman Instagram miliknya pada Ahad lalu.

Menurut Juliana, biarpun berdepan cabaran sepanjang dua tahun pandemik COVID-19 melanda negara, namun tempoh itu digunakan sebaiknya untuk mengusahakan perniagaannya, Jevans Jewelry.

“Ini adalah satu pencapaian sepanjang 2021 buat saya apabila menjadi individu yang tersenarai sebagai Individu Berjaya di Malaysia 2021. Terima kasih kepada Britishpedia.

“Sepanjang dua tahun pandemik ini berlaku, saya berikan tumpuan penuh kepada perniagaan saya, Jevans Jewelry yang mana, saya kini seronok bekerja dari rumah,” katanya.

Pada masa yang sama, pelakon drama “Dukun Diva” itu turut menyelitkan nasihat buat orang ramai untuk terus mengejar kejayaan tanpa mempedulikan kata-kata negatif orang lain.

“Apa yang ingin saya tekankan, dalam kehidupan bermasyarakat, ada kalanya kita akan dihakimi. Nasihat saya, diam, tutup sebelah mata dan fokus kepada diri sendiri sehingga berjaya.

“Hanya anda sahaja yang tahu betapa kerasnya anda bekerja dan berapa banyak usaha yang anda lakukan untuk meraih kejayaan. Jangan biarkan orang lain jatuhkan semangat anda,” katanya.