Rita Rudaini merupakan salah seorang selebriti yang mempunyai minat dalam reka dalaman. Seperti yang dikongsikan di Instagram, Rita mengetengahkan konsep minimalis serta warna ‘earth tones’ agar kediamannya tampak lebih tenang dan selesa.

Jadi kali ini MissMynah ingin berkongsi foto-foto kediaman Rita Rudaini. Jom cuci mata dengan foto-foto di bawah, mana tahu boleh dijadikan inspirasi untuk dekorasi rumah anda pula.

Ruang tamu

Setiap sudut ruang tamu di kediaman Rita dilihat estetik dengan barangan dekorasi serta pokok-pokok hiasan yang menghijau memandangkan pelakon itu mempunyai hobi bercucuk tanam. Sedap mata memandang!

Selain itu, salah satu keunikan yang dapat dilihat di ruang tamu Rita adalah akuariam ikan hiasan yang melekat di dinding. Bukan sahaja unik, malah ia turut menjimatkan ruang untuk dipenuhi dengan perabot-perabot lain.

Ruang makan dan dapur

Ruang makan Rita diserikan dengan sejambak bunga orked, kerusi serta pelapik-pelapik pinggan yang diperbuat daripada rotan agar bersesuaian dengan tema dekorasi.

Lebih menarik lagi, pelakon filem “Mami Jarum” itu turut menggunakan kreativiti sendiri untuk menghias ruang dapurnya secara ‘DIY’, dengan menggunakan pelekat label dan balang kaca agar segala bahan kering lebih tersusun dan mudah untuk dicari.