Filem “Polis Evo 3” berjaya cipta rekod dengan meraih kutipan RM50 juta dalam tempoh 24 hari termasuk tayangan awal, sekali gus diangkat sebagai filem aksi komedi nombor satu paling laris di Malaysia sepanjang masa.

Penerbit Eksekutif “Polis Evo 3” merangkap baib presiden, Ketua Astro Shaw dan Perniagaan Melayu Nusantara, Raja Jastina Raja Arshad bersyukur atas sambutan yang memberangsangkan daripada penonton untuk filem tersebut.

“Kejayaan ini diharap dapat menjadi penyuntik semangat buat kami serta para penerbit di luar sana untuk terus menghasilkan karya berkualiti kerana penonton di luar sana telah membuktikan sokongan mereka terhadap filem tempatan.

“Sementara itu, kejayaan memperoleh kutipan RM50 juta mengukuhkan jenama “Polis Evo” sebagai francais nombor satu negara dengan kutipan tertinggi,” katanya

Raja Jastina turut menitip ucapan penghargaan kepada pihak pawagam yang masih menyokong “Polis Evo 3” dengan memberikan jumlah tayangan yang tinggi meskipun sudah memasuki minggu keempat tayangan.

Meskipun memasuki minggu keempat tayangan di pawagam Malaysia, Brunei, Singapura serta dihimpit dengan pelbagai filem besar Hollywood, namun filem terbitan Astro Shaw bersama Skop Productions dan TGV Pictures ini masih mendapat kepercayaan penonton dari semua latar serta peringkat usia.

Diarahkan oleh Syafiq Yusof, “Polis Evo 3” menampilkan barisan pelakon seperti Zizan Razak, Shaheizy Sam, Sharnaaz Ahmad, Nora Danish, Syafiq Kyle, Farali Khan, Douglas Lim, Fauzi Nawawi, Fezrul Khan dan Eyka Farhana.