Mencari keserasian bersama pelakon gandingan di set penggambaran bukanlah suatu masalah bagi pelakon yang semakin meningkat naik, Meerqeen.

Menurut Meerqeen, biarpun pertama kali disatukan dengan pelakon baharu, Siti Khadijah Halim menerusi drama fantasi romantik arahan Helmi Yusof, “Ash & Aish”.

“Sebagai seorang pelakon, saya perlu mencipta keserasian dengan rakan pelakon agar sesuatu watak itu sampai pada penonton.

“Saya tak berdepan masalah untuk bergandingan dan mencipta keserasian dengan Siti memandangkan jarak usia kami tidak begitu jauh.

“Jadi saya tahu apa yang Siti ingin sampaikan, dan dia juga tahu apa yang saya ingin sampaikan. Kami banyak membuat perbincangan tentang watak yang kami bawakan.

“Saya pernah dapat watak sebegini sebelum ini, jadi saya gunakan cara sama yang mana saya gunakan dengan orang lain juga. Alhamdulillah, ia menjadi,” katanya.

Meerqeen ditemui pada sesi wawancara maya bersama barisan pelakon dan pengarah drama “Ash & Aish” semalam.

Dalam pada itu, Meerqeen atau nama sebenarnya Muhammad Shameer Shauqeen Saiful Izam menafikan dakwaan yang mengatakan dia semakin sukar untuk memberi kerjasama.

“Saya bukanlah seperti didakwa, cuma fokus saya lebih kepada kerja yang membuatkan saya bagi sepenuh tumpuan apabila berada di lokasi penggambaran.

“Sebab saya mahu memberikan hasil terbaik dalam lakonan. Saya hanya ikut jadual yang diatur syarikat pengurusan,” katanya.

Terdahulu, Meerqeen dihimpit pelbagai kontroversi apabila dipeluk peminat wanita di Jakarta, Indonesia dan mencium dahi pelawak Indonesia, Kiky Saputry.