Pelakon dan usahawan, Nur Fazura menyifatkan pengalaman sepanjang berada di negeri Kelantan Darul Naim adalah antara yang termanis pernah dirasainya.

Menerusi video yang dikongsi di saluran YouTube Fazura, pemilik nama lengkap Nur Fazura Sharifuddin itu menceritakan semula keseluruhan perjalanannya ke Kelantan bersama jurusoleknya, Rozlan Nassir.

Pertama kali menjejakkan kaki di Pasar Siti Khadijah, Fazura akui kagum melihat ramai peniaga-peniaga wanita yang melakukan segala urusan jual beli dengan kudrat sendiri.

Pada masa yang sama, Fazura juga tidak melepaskan peluang untuk melaksanakan hasrat untuk berniaga di salah sebuah pasar terkenal di Kelantan, Pasar Siti Khadijah.

“Sebenarnya memang dari kecil saya ada satu impian. Masa mula-mula dahulu, saya nak jadi pramugari dan saya juga teringin nak punya pengalaman berniaga.

“Teringin nak rasai sendiri pengalaman menjual di Pasar Siti Khadijah bersama peniaga-peniaga wanita yang ada di sana.

“Alhamdulillah, apabila ada pelanggan yang datang membeli, rasa tercapai impian saya nak menjual itu,” katanya.

Dalam bergembira, isteri kepada pelakon Fattah Amin itu juga tidak lupa untuk berkongsi rezeki dengan keluarga yang memerlukan bagi menyambut Hari Raya AidilAdha yang bakal menjelang tiba.

“Sejujurnya saya belum boleh ‘move on’ lagi dengan pengalaman di sana. Ternyata suasana sambutan Hari Raya AidilAdha sungguh meriah di Pantai Timur.

“Saya sangat teruja dengan semangat kekeluargaan, kejiranan dan kemesraan yang saya dapat alami bersama,” katanya.