Penyanyi berbakat Azharina Azhar tidak dapat menahan keterujaan apabila menghitung hari bagi menjayakan konsert mini pertamanya di Melbourne, Australia pada 28 Mei ini.

Menurut Azharina, dia bakal mempersembahkan lapan buah lagu termasuk “Elegi Sepi”, “Rawan”, “Seandainya” dalam konsert yang akan berlangsung selama dua jam itu.

“Saya bangga berpeluang menjayakan konsert mini ini. Ini kerana penganjurnya orang Melayu yang membawa artis pertama dari Malaysia mengadakan persembahan di Melbourne.

“Secara kebetulan, saya mengenali mereka. Memang ada yang bersuara kenapa bawa artis suam-suam kuku macam saya. Kenapa bukan artis gred A dari Malaysia? Namun, ini rezeki saya,” katanya menerusi BH Online.

Lebih mengujakan, Azharina bukan sahaja akan membuat persembahan di hadapan penonton Malaysia di sana, tetapi juga penonton dari Indonesia, Singapura dan Amerika Syarikat.

Difahamkan pelantun lagu itu akan kembali ke tanah air pada 4 Jun ini dan membuat persiapan untuk sebuah lagi konsert di Melaka pada Julai.

Terdahulu, Azharina membuat keputusan untuk membatalkan konsert di Melbourne yang sepatutnya berlangsung pada 7 Mei apabila bapanya perlu menjalani pembedahan jantung di Sabah.

Bagaimanapun, atas perbincangan dengan pihak penganjur, konsert Live In Melbourne, Azharina Azhar itu akhirnya ditunda ke tarikh baru.