Pelakon Amar Baharin dan Amyra Rosli diduga dengan ujian pada bulan Ramadan apabila anak kedua mereka, Ayra Aryssa dikejarkan ke Hospital Prince Court, Kuala Lumpur akibat demam panas.

Menerusi perkongsian di Instagram Story, Amar meluahkan kebimbangan setelah mendapati suhu anaknya mencecah hingga 41 darjah Celsius.

“Aryssa mengalami demam panas. Suhu badannya tinggi sehingga mencecah 41 darjah Celsius. Melihat keadaan itu, kami terus bawa dia ke Hospital Prince Court pada sekitar 1 pagi tadi (Rabu).

“Sehingga kini, Aryssa masih ditahan wad dan pagi tadi baru jumpa doktor. Keadaan dia masih dipantau doktor. Kami tak buat ujian calitan sebab dia pun baru baik dari COVID-19.

“Tiba-tiba demam panas dan tak tahu punca dia apa. Itu yang membuatkan kami risau sangat,” katanya.

Dalam pada itu, Amyra atau nama sebenarnya Nur Amira Izzati Rosli menerusi Instagram Story mengakui berasa berat hati meninggalka anaknya dan pergi bekerja.

Pasangan yang membintangi drama “Cemburu Seorang Perempuan” itu menitipkan doa agar anak mereka diberi kesembuhan seperti sedia kala.

Terdahulu, Amyra terpaksa berehat daripada menjalani penggambaran sebuah drama setelah mengalami sakit misteri yang menyebabkan dia sakit sendi dan bengkak kaki.

Amar dan Amyra mendirikan rumah tangga pada 2016 dan dikurniakan dua orang anak iaitu Aqeef Anaqi dan Ayra Aryssa.