Melihat kemelut antara dirinya dan pelakon Mia Sara Nasuha bagai tiada kesudahan, pelakon Puteri Balqis akhirnya tampil memohon maaf secara terbuka menerusi sebuah video di laman Instagram.

Jelas Puteri Balqis yang mesra disapa Aqish, dia akui terkilan dengan tindakan Mia yang akhirnya menyebabkan dirinya berdepan kecaman wargamaya.

“Hello kakak saya, Mia Sara. Ikhlas dari diri saya, saya mohon kemaafan daripada awak dan juga bapa awak, ‘uncle’ Ridhuan dan tidak terkecuali, saya mohon maaf kepada semua peminat dan penyokong awak.

“Aqish dan ibu buat hal kami sendiri dan kami tak kacau orang. Jadi, saya sangat terkilan dengan komen daripada awak kepada orang awam tentang saya yang mengatakan bahawa saya tidak dibesarkan dengan baik oleh keluarga.

“Itu adalah satu fitnah yang besar dan apabila awak cakap keluarga saya, satu-satunya keluarga saya adalah ibu saya,” katanya.

Sehubungan dengan itu, Aqish berharap agar Mia tidak mengulangi kesilapan sama pada masa akan datang dan terus menjalani kehidupan masing-masing seperti biasa.

“Saya akan cakap ini sekali sahaja, tolong jangan ulang semua perkara yang awak dan lakukan terhadap saya. Saya berharap awak dan saya akan kembali meneruskan kehidupan masing-masing,” katanya.

Sebelum menamatkan videonya, Aqish sempat berterima kasih kepada para peminat yang sentiasa menyokongnya serta meninggalkan pesanan buat khalayak ramai.

“Ini daripada saya untuk anda semua, biarkan orang hakimi anda, biarkan orang memberi tanggapan salah tentang anda, tiada apa untuk dibuktikan dan teruskanlah buat perkara baik,” katanya.

Sehingga kini, Mia masih belum mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung perkara tersebut.

Terdahulu, isu berkenaan bangkit apabila Mia menyentuh kehidupan peribadi Aqish serta menyatakan dirinya tidak dididik dengan cara Islam yang betul sejak kecil menerusi aplikasi TikTok.

Bagaimanapun, Mia menjelaskan bukan niatnya untuk menyinggung hati mana-mana pihak, sebaliknya tampil mempertahankan Aqish.

Lantaran itu, Aqish menerima kecaman daripada wargamaya dan mempersoalkan motif penulisan Mia di TikTok yang memburukkan dirinya.