Bukan hanya dari segi fesyen, tetapi cita rasa usahawan terkenal Puteri Intan Zarith terhadap reka dalaman kediamannya boleh disifatkan sebagai elegan dan ‘classy’.

Umum tahu, Puteri Zarith menetap di sebuah kondominium duplex yang terletak di pinggir ibu kota dengan pemandangan indah berlatarkan Menara Berkembar Petronas (KLCC) bersama suami, Dr Munzir Shkori serta anak-anak, Arayyan Darwish dan Puteri Medina.

Menurut Puteri Zarith, dia dan suami menitikberatkan keselesaan buat keluarga di samping menggemari konsep minimalis dan ‘modern luxury’ agar kediamannya tampak lebih nyaman, selesa serta tidak sarat dengan perabot.

Sebaliknya, Puteri Zarith memaklumkan kepada pereka dalamannya untuk bermain dengan warna-warna seperti putih, hitam dan ‘earth colours’ yang bersesuaian dengan konsep pilihannya.

Selain itu, pengasas produk kecantikan OLIcandy itu turut mengakui bahawa dia obses dengan cermin, sekali gus menjelaskan mengapa kediamannya dipenuhi dengan cermin-cermin hiasan dan mempunyai ruang tingkap yang luas.

Apa yang membuatkan kondo mewah ini lebih menarik selain keluasannya adalah ia dilengkapi dengan kemudahan seperti lif dan kolam renang peribadi.

Mari kita intip kediaman Puteri Zarith dengan lebih lanjut menerusi foto-foto di bawah:

Ruang tamu

Foto ihsan: Ben Firdaus Azraai
Foto ihsan: Ben Firdaus Azraai

Ruang santai

Ruang makan dan dapur

Foto ihsan: Sunpix by Hafiz Sohaimi
Foto ihsan: Sunpix by Hafiz Sohaimi

Kolam renang peribadi

Foto ihsan: Sunpix by Hafiz Sohaimi