Setelah dua bulan dilancarkan, lagu “Tak Sangka” nyanyian tiga penyanyi rap berbakat iaitu Yonnyboii, Asyraf Nasir dan Zynakal berjaya mendominasi carta berprestij Carta Persatuan Industri Rakaman Malaysia (RIM) selama enam minggu berturut-turut.

Berkongsi pencapaian manis itu, Yonnyboii atau nama sebenarnya Muhammad Haqeem Nuriman Nor Azrin mengakui kerja keras mereka untuk merealisasikan lagu itu ternyata amat berbaloi.

“Sejujurnya kami bertiga memang tak sangka tapi pada masa sama memiliki keyakinan yang cukup tinggi terhadap lagu “Tak Sangka” selama ini.

“Persiapan yang kami buat pun bukan calang-calang. Walaupun banyak perancangan kena tunda disebabkan COVID-19, tetapi Alhamdulillah kami dapat lancarkannya pada masa yang sangat tepat,” katanya yang baru sahaja melangsungkan pertunangan minggu lalu .

Penyanyi itu menyifatkan karya terbitan syarikat rakaman Def Jam Malaysia berkenaan sebagai sesuatu yang istimewa buat diri serta rakan-rakan sepasukannya.

Bagi Zynakal pula, dia menyifatkan projek itu memberi 1,001 makna buatnya secara peribadi memandangkan ia menerima sambutan luar biasa serta ia merupakan kali pertama dia bekerjasama dengan Yonnyboii dan Asyraf.

“Alhamdulillah kami bertiga tak sangka yang lagu ini akan memberi impak kepada kami dan bersetuju bahawa “Tak Sangka” banyak membantu kami. Pencapaian ini disebabkan keserasian kukuh antara kami,” katanya.

Sementara itu, Asyraf menanam impian untuk melihat lagu ini membolosi acara anugerah dan pentas lebih besar pada masa akan datang.

“Bagi saya,kekuatan “Tak Sangka” terletak pada ramuan-ramuan dalam lagu ini sebab Yonnyboii dan ZynAkal sendiri ada gaya berbeza, begitu juga saya. Walaupun terdapat perbezaan, kami bertiga ada suara hati yang sama,” ujarnya.

Dalam pada itu, penyanyi rap terkemuka Joe Flizzow yang bertindak sebagai Pengarah Urusan Def Jam Asia Tenggara (SEA) akui berbangga dengan kejayaan lagu itu, sekali gus membuktikan bahawa generasi baru pemuzik hip hop tempatan bersifat matang dan berani berkarya.

“Kejayaan lagu ini menunjukkan bahawa peminat dan pendengar di negara ini amat menghargai lagu-lagu rap tempatan. Syabas kepada Yonnyboii, ZynAkal dan Asyraf,” luahnya.

“Tak Sangka” boleh distrim di semua platform digital seperti Spotify, Apple Music, Joox, KKBOX, Deezer dan YouTube Music.

Buat para peminat Yonnyboii, Asyraf Nasir dan Zynakal, pastikan anda tidak terlepas untuk menonton video muzik “Tak Sangka” yang berkonsepkan animasi di bawah: