Belum reda lagi fenomena drama “Cukup Derita Itu”, pelakon Ruhainies tampil dengan drama komedi romantik terbaru berjudul “Wifi Sebelah Rumah”.

Seperti yang dilihat menerusi naskhah-naskhah sebelumnya, Ruhainies amat profesional bila bekerja dan mudah serasi dengan pelakon-pelakon lelaki gandingannya.

Menerusi drama 16 episod ini, Ruhainies digandingkan dengan pelakon Zul Ariffin dan para peminat dapat melihat keserasian dan kemesraan mereka menerusi foto-foto dan video di sebalik tabir drama tersebut.

“Salah satu projek terbaik buat saya. Kami semua sangat seronok ketika menjalani penggambaran drama ini. Malah kami dapat selesaikan penggambaran 16 episod hanya dalam tempoh tiga minggu!

“Zul adalah salah seorang gandingan terbaik pernah saya dapat. Senang sangat bekerja dengan dia. Saya selesa sangat bekerja dengan dia. Dia sebenarnya seorang yang kelakar dan pemalu, walaupun hobi dia suka kacau orang,” katanya.

“Wifi Sebelah Rumah” mengisahkan Mira (Ruhainies) memberi kata kunci wifi rumahnya kepada Ghaz (Zul Ariffin) yang merupakan jirannya. Ghaz berusaha untuk memikat Mira dan terpaksa melalui beberapa cabaran. 

Diarahkan oleh Shuhaimi Zulkefli, drama ini turut dibintangi pelakon lain seperti Keith Foo, Nurin Afiqah, Fadlan Hazim, Asha Zainul, Ridzuan Hashim, Fazlina Ahmad dan Ziana Zain.

Jangan terlepas untuk menonton “Wifi Sebelah Rumah” di portal penstriman dalam talian Disney+ Hotstar Malaysia!