Antara perkara utama yang sentiasa dipertimbangkan setiap kali kita ingin menghias rumah adalah pemilihan tema atau konsep yang bersesuaian dengan cita rasa sendiri.

Kini segalanya berada di hujung jari, bermula dari jenis-jenis konsep, pemilihan perabot dan barangan hiasan semuanya boleh dicari secara dalam talian. Jadi tak perlulah kita susah payah keluar untuk ke ‘showroom’ untuk cuci mata, lebih-lebih lagi dalam situasi PKP ini.

Kali ini MissMynah ingin mengetengahkan konsep dekorasi minimalis, yang sudah menjadi ‘trend’ setiap kali seseorang itu ingin menghias rumah.

Konsep ini boleh dikatakan yang paling mudah untuk direalisasikan. Memandangkan konsep ini lebih sinonim dengan warna-warna neutral, secara tak langsung ia juga akan membuatkan kediaman kita kelihatan lebih lapang, tenang dan tersusun.

Seperti yang dikongsikan di laman Instagram, personaliti media sosial dan ‘blogger’ terkenal, Iman Abdul Rahim turut memilih konsep minimalis untuk menghias rumahnya.

Lebih menarik lagi, kebanyakan perabot dan barangan hiasan di rumah Iman juga bertemakan rona merah jambu. Comel sangat! Sesuai buat sesiapa yang berjiwa feminin. Jom kita lihat dekorasi rumah Iman:

Ruang tamu tampak luas dengan rona kelabu, putih dan merah jambu
Ruang makan dan dapur yang ‘simple’ namun sedap mata memandang
Kelengkapan peribadi dan barangan hiasan juga bertemakan merah jambu. Comelnya!

📸: Iman Abdul Rahim