MissMynah bangga melihat usaha artis-artis tempatan ringan tulang membantu petugas barisan hadapan dan rakyat ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 ini dilaksanakan.

Selain menghulurkan sumbangan, ada juga artis-artis kita yang turun padang sebagai sukarelawan di Pusat Pemberian Vaksin (PPV), seperti Fizo Omar, Nazim Othman, Amelia Henderson, Sherry Alhadad, Nadiya Nisaa dan Puteri Aishah.

Secara tidak langsung, perkara ini bukan sahaja dapat membantu petugas-petugas (KKM), tetapi juga memberi kesedaran kepada orang ramai tentang kepentingan vaksin.

Seperti yang dikongsikan menerusi laman Instagram, Fizo atau nama sebenarnya Wan Hafizol Wan Omar telah melibatkan diri sebagai sukarelawan di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Bangi.

“Kita memerlukan lebih ramai lagi sukarelawan terutamanya jururawat, MA, doktor untuk sama-sama turun membantu memudahkan urusan pemberian vaksin kepada orang ramai.

“Tahniah dan syabas untuk pengurusan Qualitas Medical Group yang sangat lancar, mudah dan cepat! Layanan dan servis semua ‘tiptop’ dan mesra!” katanya.

Sehubungan dengan itu, Fizo menasihatkan orang ramai agar mendaftar sebagai penerima vaksin di aplikasi MySejahtera.

“Anda yang belum daftar kat MySejahtera, daftarlah sekarang. Yang mana tengah tunggu giliran, harap bersabar giliran anda akan dipanggil,” katanya.