Sejak negara dilanda wabak COVID-19, penyanyi Datuk Seri Siti Nurhaliza tidak putus-putus menghulurkan bantuan kepada golongan yang terjejas susulan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD).

Terbaru, Siti telah melancarkan Program Bantuan Prihatin 2021 untuk menyampaikan sumbangan kepada golongan kanak-kanak daripada keluarga yang memerlukan sepanjang PKP dan PKPD di seluruh Selangor dan di Kuala Lumpur.

Program bantuan itu dianjurkan oleh Siti selaku pengasas Yayasan Nurjiwa dan presiden CTDK Holdings Sdn Bhd, yang juga pengeluar jenama produk kecantikan SimplySiti, BeauSiti dan BeauTYRA.

209531474 2260038964127355 1112070538367933498 n

“Bantuan ini memfokuskan kepada barangan keperluan kanak-kanak berusia 6 tahun ke bawah dan boleh dimohon oleh keluarga di Selangor dan di Kuala Lumpur.

”Kami akan usahakan secara berperingkat dan menyasarkan 1500 keluarga yang terjejas akibat pandemik sewaktu PKP dan PKPD ini.

“Justeru, saya juga berharap agar lebih ramai lagi pihak yang akan menyertai kami sebagai Rakan Kolaborasi Prihatin bagi program bantuan ini,” ujar Siti dalam satu kenyataan media.

Program bantuan ini turut menerima kerjasama daripada syarikat lain iaitu Ikhlas.com, Mommyhana Creative Sdn Bhd, Yayasan Rosni Noor dan L&K Multivision Sdn Bhd.

“Sejak pandemik COVID-19 melanda negara, usaha pelbagai pihak menyalurkan bantuan tidak pernah terhenti. Saya terharu dengan sikap prihatin yang ditunjukkan rakyat

“Hari ini kita terus kuat bersatu dan menjadi sebuah keluarga besar tanpa mengira agama, bangsa, kedudukan dan sebagainya,” kata isteri kepada Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa itu.

Kepada yang ingin memohon Bantuan Prihatin 2021, sila layari https://forms.gle/g4WzEVHYsTt9pC548 dan sertakan butiran lengkap anda.

Syarat kelayakan bantuan tersebut adalah keluarga susah dan mempunyai anak berusia 6 tahun ke bawah. Permohonan hanya perlu dibuat oleh salah seorang wakil suami atau isteri sahaja.

Sementara itu, orang ramai yang ingin menyumbang ke Tabung Bantuan Khas Palestin dan COVID-19 yang dilancarkan oleh Yayasan Nurjiwa dan CTDK bersama Kita Fund, anda boleh berbuat demikian dengan melayari https://kita.fund/YNJCTDKHoldings atau terus ke laman web Kita Fund.